جراحی بینی در افراد سیگاری
جراحی بینی در افراد سیگاری : جراحی بینی برای همه افراد قابل انجام و بلامانع است اما افراد سیگاری برای کسب نتیجه مطلوب ملزم به رعایت یک سری نکات می باشند.
مصرف دخانیاتی چون سیگار و قلیون ، موجب تحت تاثیر قرار گرفتن عروق کوچک علی الخصوص عروق پوستی می شوند و در نتیجه ترمیم و تورم بینی با کیفیت کمتر و زمان بیشتر رخ خواهد داد.
توصیه می شود بنا به دلایل زیر از مصرف سیگار خودداری نمایید:
- تنگ شدن رگ های خونی
به طور کلی نیکوتین موجود در سیگار برای بدن همه افراد مضر است، چرا که موجب تنگ شدن رگ های خونی و ضعیف شدن گردش خون در پوست می شود.
- عفونت و جلوگیری از بهبود زخم ها
احتمال بروز عفونت بعد از جراحی بینی ، برای افراد سیگاری بسیار بیشتر از سایر افراد می باشد؛ چرا که ضعیف بودن گردش خون موجب جلوگیری از بهبودی کامل زخم ها می شود و این امر باعث عفونت و مرگ سلول های پوست می شود. سیگار کشیدن مدت زمان بهبودی را افزایش می دهد و موجب کاهش شانس موفقیت جراحی می شود.
- افزایش خطر خون ریزی
احتمال بروز خون ریزی بعد از جراحی بینی برای همه افراد وجود دارد ولی در افراد سیگاری این احتمال بیشتر و خطرناکتر می باشد. به طور کلی می توان گفت تاثیر الکل و سیگار بر نتیجه جراحی بینی شما از همان روز های ابتدایی کاملا مشاهده می شود.
- افزایش تورم و کبودی
به طور معمول بعد از جراحی ، بینی دچار تورم خواهد شد و به تدریج و به مرور زمان از شدت آن کاسته می شود، اما در افرد سیگاری زمان کاهش تورم بینی طولانی تر از افراد معمولی خواهد بود.
سایر نکات ضروری برای ترک مصرف سیگار:
- سموم اضافی
سیگار دارای سموم خطرناکی است که موجب آسیب رساندن به پوست خواهد شد ، بنابراین بهبودی پوست بعد از جراحی بینی با مشکل مواجه می شود.
- تداخل دارویی
بعد از جراحی بینی به منظور کاهش درد و تورم ، دارو هایی تجویز خواهد شد، سیگار و الکل اثر این دارو ها را از بین خواهد برد.
- باقی ماندن جای زخم
سیگار کشیدن ممکن است باعث بافت مردگی ، باقی ماندن جای زخم و حتی از دست دادن پوست شود که گاهی ممکن است این عوارض قابل جبران نباشد.
با توجه به موارد گفته شده تا دو هفته قبل و بعد از جراحی بینی از استعمال دخانیات و مصرف هرگونه مشروبات الکلی جدا خودداری نمایید.